Opening Open Monumentendag 2019 in Krimpen a/d LekOpening Open Monumentendag 2019 in Krimpen a/d Lek
 
Wethouder Leon de Wit opent zaterdag 14 september om 10.00 uur de Open Monumentendag 2019.
Plaats van handeling is dit jaar Zaag 55 in Krimpen aan de Lek. In de Motorenfabriek, de vermoedelijk oudste ijzer-skeletbouwhal van Nederland - maakt de wethouder ook de prijswinnaars bekend van de fotowedstrijd.
 
Deze wedstrijd – met als thema Plekken van Vertier - is in samenwerking met Fotogroep Vlist georganiseerd. Een deskundige jury bestaande uit Piet Vervoort, Frieda Wooning en Arie Anker van Fotogroep Vlist, Jan Trouwborst van RTV Krimpenerwaard fotografie en wethouder Leon de Wit van de Gemeente Krimpenerwaard beoordeelde de foto’s. Er zijn drie geldprijzen te verdelen. De winnaar ontvangt een Cadeaubon Krimpenerwaard van €100, =, de tweede prijs is een bon van € 75, = en de derde prijswinnaar ontvangt een bon van € 50, =.
 
Alle genomineerde foto’s worden tentoongesteld in de Kantine, grenzend aan de Motorenfabriek. Ook is hier een pop-up tentoonstelling te zien van vroegere plekken van vertier in de Krimpenerwaard. Plezierige plekken in en rond Bolnes Motorenfabriek zijn te zien in de hal. De pop-up is samengesteld door het Streekarchief Midden-Holland. De overige foto’s zijn afkomstig van de Historische Vereniging Crempene en Vastgoed Bolnes.  
 

Onderwerpen