‘Sollicitatieprocedure’ voor werving kinderburgemeester Oudewater gestart‘Sollicitatieprocedure’ voor werving kinderburgemeester Oudewater gestart
 

Burgemeester Pieter Verhoeve heeft een tour langs alle Oudewaterse basisscholen gemaakt om leerlingen van groep 8 te enthousiasmeren voor het kinderburgermeesterschap. De bestuurders in de dop kunnen nog tot 24 september solliciteren naar het ‘hoogste kinderambt’ binnen de gemeente.
 
Korte toespraak
De kinderburgemeester gaat met burgemeester Pieter Verhoeve mee naar evenementen en houdt daar soms een korte toespraak. Denk bijvoorbeeld aan de intocht van Sinterklaas, de avondvierdaagse en de herdenkingen op 4 en 5 mei. De kinderburgemeester praat ook met de burgemeester en andere mensen in de gemeente over onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen. Bijvoorbeeld over spelen, school of sport. Andere kinderen uit de gemeente kunnen de kinderburgemeester hierom vragen en informatie geven.
 
Brief, e-mail, vlog of filmpje
Kandidaten kunnen via een brief, e-mail, vlog of filmpje solliciteren, aangeven wat zij belangrijk vinden en waarom zij vinden dat ze een goede kinderburgemeester zijn. Dat moet vóór 24 september (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ). Burgemeester Pieter Verhoeve: ,,Een jury die voor het grootste deel uit kinderen beoordeelt de aanmeldingen. Daarna mogen enkele kandidaten zich presenteren. In verwacht dat in het najaar de gemeenteraad de kinderburgemeester installeert. Die is wat mij betreft ‘in functie’ bij de intocht van Sinterklaas’’.

Onderwerpen