Weernieuws Voor Regio Gouda

Weersverwachting voor Gouda en omgeving!

Opgesteld door Jan Willem de Wit op zaterdag 21 oktober 2017 om 20.30 uur.
Volgende update: zondag 22 oktober 2017 omstreeks 10.30 uur.
 

Fris met talrijke buien!

 

Een depressie boven de Britse eilanden heeft nog steeds erg veel invloed op ons weertype. Vanavond is de wind tijdelijk zwak en neemt in de nacht naar zondag weer in kracht toe. Morgen is het aan de frisse kant met maximaal 12 graden Celsius, bovendien is het overdag winderig en vallen er talrijke regenbuien. De dagsom kan in de Goudse regio oplopen naar 10 tot 15 mm. in een etmaal.

Vanavond houdt de wind zich tijdelijk rustig, maar in de nacht naar zondag gaat er een stevige bries (windkracht 4 tot 5 Beaufort) uit zuid-zuidwestelijke richting waaien. Ook is kans op forse windvlagen tot circa 65 km/uur. Zaterdagavond is er nog kans op een lichte regenbui, maar meestentijds is het droog en zijn er regelmatig opklaringen.

In de nacht naar zondag trekt een vrijwel aaneengesloten buiengebied (geclusterde buien) het Groene Hartgebied in. Bij deze buien is er soms ook een onweersontlading mogelijk. De minimumtemperatuur ligt rond 12 graden Celsius in de Goudse regio. De zuidwestenwind blijft doorstaan en is over het algemeen vrij krachtig, windkracht 5 Beaufort.

Zondag wordt een bewolkte dag met talrijke regenbuien. De dagsom kan in de Goudse regio oplopen naar 10 tot 15 mm. in een etmaal. Met een maximumtemperatuur van slechts 12 graden Celsius in de middag is het beduidend koeler dan zaterdag. De wind waait uit het zuidwesten en is overwegend matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort. Zondagavond neemt de wind geleidelijk af naar zwak, windkracht 2 Beaufort.

In de nacht naar maandag is het geheel bewolkt en bij een matige westenwind (3 Beaufort) koelt het af naar een minimumtemperatuur van 11 graden Celsius in de Goudse regio.

Maandag is er veel bewolking en trekken enkele regenbuien over het Groene Hart. Soms kan ook even de zon doorbreken, maar de bewolking blijft overheersend. De maximumtemperatuur is met 15 graden Celsius normaal voor de laatste decade van oktober en er waait een overwegend matige westenwind (windkracht 3 tot 4 Beaufort).

In de loop van maandagavond krimpt de wind van west via zuid naar zuidoost en neemt af naar zeer zwak, windkracht 1 Beaufort. Tevens klaart het op en bij zeer weinig wind kan dan met de grote hoeveelheid vocht in de atmosfeer gemakkelijk mist gevormd worden. Minima rond 10 graden Celsius.

Ook dinsdag is er veel bewolking en slechts sporadisch breekt de zon even door de bewolking heen. Er kan van tijd tot tijd een beetje lichte motregen vallen, maar de hoeveelheid is echter minimaal. De middagtemperatuur ligt rond 16 graden Celsius. De wind draait in de loop van de dag van zuidoost naar zuidwest en is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

Woensdag gaat hoogstwaarschijnlijk een droge dag worden. Ook is er dan iets ruimte voor zonneschijn. Met een zwakke tot matige zuidwestenwind (2 tot 3 Beaufort) wordt relatief zachte lucht aangevoerd waardoor de temperatuur op kan lopen naar 17 of 18 graden Celsius in de Goudse regio.

Ook donderdag en vrijdag zien er naar het zich op dit ogenblik laat aanzien droog uit en is er genoeg ruimte voor de zon. Met 17 of 18 graden Celsius in de Goudse regio is het circa 4 graden warmer dan normaal voor de tijd van het jaar. In het volgend weekend neemt de kans op regen weer toe en volgt er een geleidelijke afkoeling.


Uw weerfoto op de sites van "Weerclub Gouda" en "Meteo Gouda"? 

Stuur uw weerfoto met naam en plaats van waarneming naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Verwachting neerslagintensiteit in mm./uur voor Gouda de komende 3 uur (weerslag.nl)Neerslag verwachting voor Gouda

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Onderwerpen