Weernieuws Voor regio GoudaWeersverwachting voor de Goudse regio!

Opgesteld door weerman Jan-Willem de Wit.
Zaterdag 16 december 2017 om 17.45 
uur.

 

 

 

Vanavond enkele "winterse" buien! Vannacht opklarend!

 

De komende dagen blijft het wisselvallig. Doordat de minima de komende nachten rond het vriespunt liggen is er kans op gladheid. De komende week wordt het geleidelijk zachter. Een koude winterse periode is voorlopig niet in zicht! 

Zaterdagavond kunnen verspreid over het Groene Hartgebied nog enkele buien vallen, mogelijk met een winters karakter (hagel en/of natte sneeuw). In de nacht naar zondag klaart het breed op en daalt de temperatuur naar waarden rond het vriespunt. Aan de grond gaat het licht vriezen en liggen de temperaturen rond -2 graden Celsius. De noordwestenwind neemt af naar zwak, windkracht 2 Beaufort.

Zondag is er in de ochtend een mix van wolkenvelden en zonnige perioden. Op de meeste plaatsen in het Groene Hart blijft het droog. De naar west draaiende wind is zwak, windkracht 2 Beaufort.

Zondagmiddag neemt de bewolking geleidelijk toe en later neemt ook de kans op een lichte regenbui toe. Het wordt 5 graden Celsius in de Goudse regio. Er waait een matige wind (3 Beaufort) en krimpt van west naar zuidwest.

Zondagavond neemt de bewolking verder toe en later gaat het vanuit een westelijke richting licht regenen. De temperatuur stijgt dan naar 6 graden Celsius en de wind wordt matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort.

In de nacht naar maandag is het geheel bewolkt en zijn er perioden met lichte, soms matige regen. De matige wind (3 tot 4 Beaufort) draait in de loop van de nacht naar noordwestelijke richtingen. De temperatuur daalt geleidelijk van 8 graden Celsius aan het begin van de nacht naar een graad of 5 aan het eind van de nacht.

Maandag zijn er uitgestrekte wolkenvelden boven het Groene Hart zichtbaar en kunnen er met name in de vroege ochtend enkele buien in de Goudse regio vallen. Maandagmiddag blijft het droog en schijnt van tijd tot tijd de zon. De sterk oplopende luchtdruk zorgt namelijk voor deze weersverbetering. Het wordt maximaal 9 graden Celsius in Gouda en de omliggende dorpen. De wind is zwak tot matig (1 tot 3 Beaufort) en waait uit noordwestelijke richtingen.

De wind krimpt in de nacht naar dinsdag van noordwest naar zuidwest en is overwegend zwak van kracht, windkracht 1 tot 2 Beaufort. Het is wisselend bewolkt en droog. De minima liggen rond 4 graden Celsius.

Dinsdag valt de temperatuur met 7 graden Celsius iets lager uit. De bewolking is in de ochtend overheersend, maar in de middag schijnt de zon flink dankzij brede opklaringen. Overdag is de wind zwak (windkracht 2 Beaufort) bij een hoge barometerstand (circa 1035 hPa). In de loop van dinsdagavond neemt de bewolking vrij snel toe en later in de avond neemt ook de wind iets toe naar matig, windkracht 3 Beaufort.

Woensdag is het overwegend bewolkt, ondanks de op dit moment berekende hoge luchtdruk van ±1036 hPa. De maximumtemperatuur komt in de dubbele cijfers terecht met 11 graden Celsius. Zwakke westelijke wind, windkracht 2 Beaufort.

Donderdag en vrijdag waait de wind matig (3 Beaufort) uit richtingen tussen west tot noordwest, waardoor de temperaturen vrij hoog uitvallen voor de tweede decade van december. In Gouda wordt het op beide dagen circa 9 graden Celsius. Donderdag is het overwegend bewolkt. Vrijdag is de luchtdruk het hoogst met een luchtdrukwaarde van 1041 hPa en is het wisselend bewolkt. De zon is dan regelmatig in het weerbeeld aanwezig.

Het Kerstweekend verloopt licht wisselvallig, af en toe valt er een lichte bui. Daarbij is het zacht voor de tijd van het jaar met een maximumtemperatuur van circa 8 graden Celsius. De nachten zijn ook niet koud, het wordt nergens kouder dan 5 graden Celsius in het Groene Hartgebied. De wind waait uit westelijke richtingen en is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

Tijdens de Kerstdagen van 2017 verloopt waarschijnlijk zacht en de variabele wind houdt zich zeer rustig (1 tot 2 Beaufort). Er zijn met name op 2e Kerstdag flinke zonnige perioden. Nachttemperaturen rond 4 graden Celsius. Middagtemperaturen rond 7 graden Celsius.


Sneeuwverwachting voor de komende 3 uur!

Sneeuwradar verwachting voor de komende 3 uur

Legenda: Blauw is regen, Geel is natte sneeuw, Oranje is sneeuw!


De Goudse neerslagintensiteitverwachting voor de komende 3 uren!

Neerslag verwachting voor Gouda


Kans op vorstdag of ijsdag!

Temperatuur

Kans op sneeuw!
Sneeuwdek
 

Onderwerpen