Het weer in de regio Gouda

Weersverwachting voor Gouda en omstreken.Opgesteld door Jan Willem de Wit - maandag 15 juli 2019 om 20.00
 uur.  
 

 

Vanaf morgen een overgang naar warmer zomerweer!

Later in de week zomers warm (>25°C) en onstabieler!

 

Een hogedrukgebied boven Engeland met een rug van hoge druk in noordelijke richting trekt langzaam zuidoostwaarts. De stroming is noord(west)elijk. 

Aanstaande dinsdag ligt een hoogterug boven Ierland en een omvangrijke hoogtetrog boven het oosten van Europa. De hoogterug verplaatst zich vrij langzaam in oostelijke richting en passeert pas aanstaande woensdag onze omgeving. Na passage van de rug van hoge druk wordt de stroming zuidwestelijk. Ten oosten van de rug van hoge druk stroomt vochtigere lucht in zuidoostelijke richting. Deze wegtrekkende hoogterug maakt tevens de weg vrij voor een volgende hoogtetrog, deze zal tijdens het weekeinde van 27 en 28 juli van zuidwest naar noordoost over Nederland trekken en wordt daarna gevolgd door een volgende hoogterug.


Vanavond en in de nacht naar dinsdag blijft de bewolking hardnekkig. De temperatuur daalt naar een laagste waarde van 13 graden in de Goudse regio. De matige noordwester, windkracht 3 Beaufort neemt af naar zwak, windkracht 2 Beaufort.
 

Dinsdag wordt een droge dag. In de ochtend is het overwegend bewolkt en breekt sporadisch de zon even door. In de loop van de middag komt er meer ruimte voor de zon en wordt het iets warmer dan maandag. De maximumtemperatuur ligt in de Goudse regio om en nabij 20 graden Celsius. De wind is (zeer) zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort en waait uit het noordwesten.

Woensdag wordt eveneens een droge dag met een mix van wolken en zon. Het wordt nog een fractie warmer. De maxima liggen in de Goudse regio rond een voor de tijd van het jaar normale 22 graden Celsius. De wind waait zeer zwak, windkracht 1 Beaufort uit variabele windrichtingen. Rond het middaguur is er sprake van een tijdelijke windstilte. 

Donderdag wordt het opnieuw vrij warm met 24 graden Celsius. Het weerbeeld bestaat uit wolken, zon en later op de dag behoort een (onweers-)bui tot de mogelijkheden. De wind is zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort en waait uit richtingen tussen zuidwest en west.

Vrijdag en in het aankomend weekend is er kans op buien, mogelijk met onweer. Daarbij lopen de maxima op van 22 graden Celsius op vrijdag naar een zomerse 26 of 27 graden Celsius op zaterdag en zondag. De wind waait dan uit zuidelijke richtingen en is overwegend zwak, windkracht 2 Beaufort.

Het ziet er naar uit dat de warmte ook na het aankomende weekend blijft! Volgende week maandag en dinsdag kunnen de temperaturen in de middag bij veel zon en een zuidoostelijke wind mogelijk stijgen naar 28, later in de week (donderdag 25 juli) zijn maxima tot 35 graden Celsius mogelijk. Er staat waarschijnlijk nauwelijks wind, waardoor de kans op tropische nachten (minima 20 graden Celsius of warmer) groot is!


Nieuwsgierig naar de seizoensverwachting voor de lente van 2019 en de komende zomer?
 

Klik dan op: https://weerclubgouda.nl/index.php/weernieuws 


De weersontwikkelingen worden door Weerclub Gouda en Meteo Gouda zoveel als mogelijk actief gevolgd! De weersverwachtingen worden zo vaak als mogelijk aangepast. Echter kunnen kleine veranderingen in de weersontwikkelingen grote gevolgen hebben op de regionale weercondities, waardoor het weerbeeld anders kan uitpakken dan de verwachting aangeeft! 


 

 

 

Onderwerpen