Het weer in de regio Gouda

Weersverwachting voor Gouda e.o.

Dinsdag veel wind en buien met kans op onweer en hagel.
De komende week ligt de Goudse regio onder invloed van een overwegend westelijke stroming. Deze wordt veroorzaakt door lagedrukgebieden boven de Atlantische Oceaan ten noordwesten en westen. In de nacht van maandag naar dinsdag passeert er een zwak front met daarachter aanvoer van koelere lucht. Op dinsdag staat er een krachtige westelijke wind en gaan er buien vallen met kans op hagel en onweer. Bij de buien zijn windstoten mogelijk tot rond de 65 km per uur. Op woensdag staat er nog steeds een westelijke stroming en is er een kleine kans op een bui. De westelijke wind is afgenomen naar matig kracht 4 Bft. Op donderdag nadert er van het westen uit een rug van hoge luchtdruk en lijkt het een vrijwel droge dag te worden met vooral in de middag flinke zonnige perioden. Na donderdag neemt de kans op regen en later buien weer toe.
Maandagavond is het geheel bewolkt en gaat het al snel van het zuidwesten uit regenen. De wind is zuidelijk en zwak tot matig kracht 2 a 3 Bft. De temperatuur ligt rond de 8 graden C. Na middernacht wordt het van het zuidwesten geleidelijk weer droog maar de atmosfeer krijgt een onstabiele opbouw. Hierdoor kunnen er buien tot ontwikkeling gaan komen. De wind komt uit een zuidwestelijke richting en is matig rond kracht 4 Bft. Bij buien neemt de kans op onweer en (korrel) hagel geleidelijk toe en ook is er kans op windstoten tot 60 km per uur. De temperatuur blijft zo rond de 7 graden, aan het einde van de nacht zakt die naar rond de 4 graden. Dinsdag overdag vallen er regelmatig buien in het Groene Hart nog steeds met kans op onweer en (korrel) hagel. Al vrij snel na zonsopkomst draait de wind naar een meer westelijke richting en neemt toe naar kracht 5 a 6 Bft met windstoten bij buien naar rond de 70 km per uur. In de loop van de ochtend neemt de kans op buien en ook onweer en (korrel)hagel langzaam af. In de middag neemt ook de wind af naar kracht 4 Bft, de wind blijft wel vlagerig met windstoten tot 50 km per uur. De maximum temperatuur ligt rond de 5 graden. In de nacht naar woensdag blijft er een kans op buien. De neemt de wind iets in kracht  af naar 4 Bft en kan er nog een enkele bui vallen. Op woensdag is het overwegend bewolkt met slechts een hele kleine kans op een bui. De wind is zuidwestelijk kracht 4 a 5 Bft. De maximum temperatuur ligt rond de 6 graden. Op donderdag zijn er wolken velden en zonnige perioden bij een maximum temperatuur van rond de 8 graden. Het blijft vrijwel de gehele dag droog. In de loop van de donderdagmiddag neemt de bewolking weer toe en in de avond gaat het van het zuidwesten uit weer regenen. Het wisselvallige weer blijft voorlopig aanhouden, wel geven de laatste computerberekeningen aan dat het na het volgend weekeinde langzaam wat kouder kan gaan worden met temperaturen onder de normale waardes voor de tijd van het jaar. Een vorstperiode zit er ook dan nog niet in.

 

Voor actuele weergegevens van de 8 Goudse weerstations kunt u kijken op:
https://www.meteo-gouda.nl/weerstations-meetgegevens.php 


De weersontwikkelingen worden door Weerclub Gouda en Meteo Gouda zoveel als mogelijk actief gevolgd! De weersverwachtingen worden zo vaak als mogelijk aangepast. Echter kunnen kleine veranderingen in de weersontwikkelingen grote gevolgen hebben op de regionale weercondities, waardoor het weerbeeld anders kan uitpakken dan de verwachting aangeeft!     

 

 
 

Onderwerpen