Het weer in de regio Gouda


Opgesteld door Onno Hungerink op zondag 20 oktober 2019 om 11.30 uur. 
 
Veel bewolking. Vanavond van het zuiden geleidelijk regenachtig.
Een lagedrukkern, om 10 uur boven het zuiden van Frankrijk net ten noorden van de Pyreneeën, trekt de komende 36 uur noordwaarts en passeert de Goudse regio op maandagmiddag. Vanuit dit lagedrukgebied ligt een frontaalsysteem dat zich via Frankrijk noordwaarts uitstrekt, via het oosten van België naar het noorden van Duitsland. De komende 36 uur heeft de Goudse regio te maken met de bewolking van dit systeem. Op nadering van de kern van lagedruk wordt de bewolking dikker valt er op zondagmiddag al wat lichte regen. Op maandagochtend vroeg ligt de kern van lagedruk boven het westen van België. De kern passeert op maandagmiddag de Goudse regio om op maandagavond boven het noordwesten van Nederland te liggen. Vooral in de nacht en op maandag gaat het af en toe flink regenen, totaal valt er rond de 10 mm. Na maandag komt Gouda onder invloed van een rug van hogedruk te liggen. De lagedrukgebieden blijven voorlopig boven Frankrijk liggen en dat betekent dat het een groot deel van de week droog blijft. Wel is er in de nachten kans op mist of een mistbank. Tegen volgende weekeinde komt er een zuidelijke stroming veroorzaakt door een lagedrukkern boven de Atlantische Oceaan.
Zondag is het geheel bewolkt en in de middag valt er af en toe wat lichte regen. De wind is zwak en veranderlijk van richting, in de loop van de middag wordt de wind noord tot noordoost kracht 2 a 3 Bft. De maximum temperatuur komt rond de 13 graden te liggen. In de loop van de zondagavond en in de nacht naar maandag gaat het van het zuiden uit meer en meer regenen. De wind is noordoostelijk kracht 2 a 3 Bft, de minimum temperatuur ligt rond de 11 graden.
Maandag is het zwaar bewolkt met perioden met regen, in de loop van de dag, als de lagedrukkern gepasseerd is dan draait de wind naar zuidelijke richtingen kracht 2 a 3 Bft, het wordt dan ook droog. Geleidelijk komen er dan ook opklaringen. De maximum temperatuur ligt rond de 13 graden. Dinsdag ochtend is er kans op mist of een mistbank. Na het oplossen van de eventuele mist, in de loop van de ochtend, is er een afwisseling van wolken en zonneschijn. Er staat er een zwakke veranderlijke wind kracht 1 a 2 Bft. De maximum temperatuur komt rond de 15 graden te liggen. Ook in de nacht van dinsdag naar woensdag zijn er flinke opklaringen en ontstaat er mist of een mistbank. De minimum temperatuur ligt dan rond de 9 graden. Woensdag lijkt een hele mooie zonnige dag te worden met een zwakke tot matige oostelijke wind kracht 2 a 3 Bft en een maximum temperatuur van rond de 16 graden. De eventuele mist die in de nacht kan ontstaan is er mogelijk de oorzaak van dat het wat langer duurt in de ochtend voordat de zon zich laat zien. Donderdag wordt opnieuw een mooie zonnige dag, de kans op mist in de ochtend is dan heel erg klein. De maximum temperatuur komt rond de 18 graden te liggen. Ook vrijdag blijft het nog droog met flink wat zon en een maximum temperatuur van rond de 16 graden. In het volgende weekeinde neemt de kans op regen weer toe.
 
 
 Voor de actuele weerdata in Gouda:

 

https://www.meteo-gouda.nl/weerstations-meetgegevens.php
 

De weersontwikkelingen worden door Weerclub Gouda en Meteo Gouda zoveel als mogelijk actief gevolgd! De weersverwachtingen worden zo vaak als mogelijk aangepast. Echter kunnen kleine veranderingen in de weersontwikkelingen grote gevolgen hebben op de regionale weercondities, waardoor het weerbeeld anders kan uitpakken dan de verwachting .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onderwerpen