2017 week 13 (27-3-2017)

Gouwestad Magazine 27-3-2017 t/m 2-4-2017
Dit informatieve programma brengt een mix van actualiteiten, maatschappelijke items, politiek, cultuur en sport. Reportages en studiogesprekken wisselen elkaar af, gelardeerd met historische filmpjes over Gouda en omstreken. De studiopresentatie rouleert en ligt in handen van Patrick Maijer, Jacqueline Jonker, Levi van Eck en Arie Boertje. Samen met de studiogasten en de reportageteams brengen zij het Goudse nieuws kort en krachtig. Onderstaand een overzicht van de onderwerpen uit het programma van deze week.
 
Of klik hier voor het hele programma.
 
 
 
Slecht onderhouden panden
Slecht onderhouden panden zijn rotte kiezen in de binnenstad. Theo Krins van de ChristenUnie en Rob Schreuder van het bewonersplatform Binnenstad maken zich druk over de sterk verloederde panden in het centrum van Gouda. Tijdens een rondgang waarbij ook collega Mary van Vliet van de partij was, blijkt dat er wel 50 panden als rotte kiezen kunnen worden aangemerkt en nodig moeten worden opgeknapt.
 
 
 
Firma van Drie 10 jaar
10 jarig bestaan Firma van Drie. De Goudse kunstenaarsgroep de Firma van Drie bestaat 10 jaar en viert dit met een speciale expositie. Hoe dat eruit ziet en wat voor kunst dit oplevert mogen de exposerende kunstenaars helemaal zelf weten. De voorzitter van deze kunstenaarsgroep Wijnand Scholtens geeft hierover tekst en uitleg.
 
 
 
Wekelijkse ontmoetingen vluchtelingen in café verzetsmuseum 
In het ontmoetingscafé De Vrijheid in het verzetsmuseum kunnen statushouders elkaar elke vrijdagmiddag tussen 10 en12 uur treffen. Dit initiatief is ontstaan naar aanleiding van een behoefte van statushouders, maar voordat iedereen zijn of haar weg vindt naar het café, zal hier eerst nog wel even wat tijd overheen gaan.
 
 
Toekomst PWA kazerne
Studiogesprek met voorzitter bewonersvereniging Gouda Noord Zoals het Hoort. In de Gouwestadstudio was Edward Uittenbroek te gast. Als voorzitter van deze bewonersvereniging houdt hij zich onder andere bezig met de nieuwe bestemming van de PWA kazerne. In dit kader is een een enquête bij de wijkbewoners gehouden. We bespreken de uitslag hiervan.
 

Gerelateerde artikelen

Onderwerpen