2017 week 15 (10-4-2017)

Gouwestad Magazine - 10 t/m 17 april 2017
Dit informatieve programma brengt een mix van actualiteiten, maatschappelijke items, politiek, cultuur en sport. Reportages en studiogesprekken wisselen elkaar af, gelardeerd met historische filmpjes over Gouda en omstreken. De studiopresentatie rouleert en ligt in handen van Patrick Maijer, Jacqueline Jonker, Levi van Eck en Arie Boertje. Samen met de studiogasten en de reportageteams brengen zij het Goudse nieuws kort en krachtig. Onderstaand een overzicht van de onderwerpen uit het programma van deze week.
Of klik hier voor het hele programma.


Cool Talent 2017
Veel Nederlanders vinden de zomer- en wintertijd achterhaald. Het levert qua energiebesparing, waar de zomertijd oorspronkelijk voor ingezet werd, weinig op. Moeten we het tweemaal per jaar verzetten van de klok afschaffen of niet? Wat vindt de Gouwenaar?


Vrijwilligersmarkt
Op vrijdag 7 april werd in het Huis van de Stad door het Vrijwilligers Informatie Punt de Goudse Vrijwilligersmarkt georganiseerd. Hier konden bedrijven zich presenteren en vrijwilligers zich melden. Met een beetje geluk kon er ter plekke een mooie match worden gemaakt.


Parkeervergunningen digitaal
Gouwenaars hoeven op nieuwjaarsdag niet meer op een drafje naar hun auto om hun parkeervergunning voor het nieuwe jaar achter de autoruit te plakken. Vanaf volgend jaar gaan de parkeervergunningen voor bewoners, hun gasten en ondernemers digitaal. Wethouder Hilde Niezen geeft uitleg.


Studiogesprek
Studiogesprek over hospicezorg bij de mensen thuis In de Gouwestad studio waren twee dames die als vrijwilliger werken bij de Hospice in Gouda. Het ging om Janie Both en Ciska Rippen. Zij vroegen aandacht voor de mogelijkheid om, voor wie dat wenst, ook thuis terminale zorg te kunnen krijgen.


Gerelateerde artikelen

Onderwerpen