2017 week 20 (15-5-2017)

Gouwestad Magazine - 15 t/m 21 mei 2017
Dit informatieve programma brengt een mix van actualiteiten, maatschappelijke items, politiek, cultuur en sport. Reportages en studiogesprekken wisselen elkaar af, gelardeerd met historische filmpjes over Gouda en omstreken. De studiopresentatie rouleert en ligt in handen van Patrick Maijer, Jacqueline Jonker, Levi van Eck en Arie Boertje. Samen met de studiogasten en de reportageteams brengen zij het Goudse nieuws kort en krachtig. Onderstaand een overzicht van de onderwerpen uit het programma van deze week.
Of klik hier voor het hele programma.


Staatinterview
Veel zaken worden via de computer geregeld: belastingbiljet, bankzaken, parkeren. In de toekomst wordt bijna alles digitaal. Wat vindt de Gouwenaar hiervan?


Gericht een baan of stageplek zoeken
Gericht een baan of stageplek zoeken vlak bij huis. Dat kan via het platform “Gouda werkt”. Vraag en aanbod uit Gouda e.o. komen bij elkaar.


vechtsport Taekwondo
In de Sportrubriek deze week een mooie reportage over Taekwondo bij sportschool Akabbouz, al 30 jaar actief.


Wereld ME dag. Studiogesprek met ME Patient
Op vrijdag 12 mei was het wereld ME dag, een dag waarop wereldwijd aandacht gevraagd wordt voor de hersenziekte ME. In Nederland lijden naar schatting 30.000 mensen aan het Chronisch Vermoeidheids Syndroom (CVS), ook bekend onder de naam ME. Over deze ziekte is nog lang niet alles duidelijk Een behandeling die de ziekte kan genezen is nog steeds niet beschikbaar. In de studio is Marlies de Groot, zelf ook ME patiënt.


Gerelateerde artikelen

Onderwerpen