2017 week 25 (19-6-2017)

Gouwestad Magazine - 19 t/m 25 juni 2017
Dit informatieve programma brengt een mix van actualiteiten, maatschappelijke items, politiek, cultuur en sport. Reportages en studiogesprekken wisselen elkaar af, gelardeerd met historische filmpjes over Gouda en omstreken. De studiopresentatie rouleert en ligt in handen van Patrick Maijer, Jacqueline Jonker, Levi van Eck en Arie Boertje. Samen met de studiogasten en de reportageteams brengen zij het Goudse nieuws kort en krachtig. Onderstaand een overzicht van de onderwerpen uit het programma van deze week.
Of klik hier voor het hele programma.


Weiland worden weer natuur
Voormalige weilanden optimaal inrichten voor de natuur. Dat is wat stichting Zuid-Hollands Landschap doet met de 5000 hectare in bezit in Zuid-Holland. En mooi wordt het zeker, ook voor fietsers en wandelaars.


Goudapot
In 2016 steunde GoudApot financieel veel Goudse initiatieven. Zonder de inzet van de bestuurders en vrijwilligers van GoudApot zouden veel projecten niet van de grond zijn gekomen. Wim van Beek van GoudApot blikt terug op het – voor hen – succesvolle jaar 2016.


Stadsjournaal
In dit stadjournaal aandacht voor Gouds Mont Martre en de Havendagen 2017


Studiogesprek Sterker Werkt
Sterker Werkt specialiseert zich in re-integratie, outplacement, job coaching en loopbaanbegeleiding. Door een nauwe samenwerking met UWV en verschillende gemeenten – krijgen werklozen begeleiding en adviezen zodat ze weer snel aan het werk kunnen. Het gaat vooral om mensen met een beperking of om mensen die vanuit de re-integratie komen. De organisatie is inmiddels ruim 20 jaar actief en zit ook in Gouda. Tijd om eens kennis te maken met Kennis Werkt, dus bij mij aan tafel Erik van den Berg.


Gerelateerde artikelen

Onderwerpen