2017 week 40 (02-10-2017)

Gouwestad Magazine - 2 t/m 8 oktober 2017
Dit informatieve programma brengt een mix van actualiteiten, maatschappelijke items, politiek, cultuur en sport. Reportages en studiogesprekken wisselen elkaar af, gelardeerd met historische filmpjes over Gouda en omstreken. De studiopresentatie rouleert en ligt in handen van Patrick Maijer, Jacqueline Jonker, Levi van Eck en Arie Boertje. Samen met de studiogasten en de reportageteams brengen zij het Goudse nieuws kort en krachtig. Onderstaand een overzicht van de onderwerpen uit het programma van deze week.
Of klik hier voor het hele programma.


Straatinterview
Sinterklaas en de Kerst worden pas over een paar maanden gevierd, maar vanaf september liggen er al vaak er al peper- en kruidnoten in de winkels. Ook werd er al reclame gemaakt kerstbomen door een tuincentrum. Liggen binnen niet afzienbare tijd de paaseieren met de Kerst al in de winkels? Wat vindt de Gouwenaar hiervan?


25 jaar Goudse Schouwburg
Op 30 september jl. vierde de Goudse schouwburg haar 25e jubileum.Het was precies 25 jaar geleden dat de deuren officieel werden geopend van het huidige pand. Daarom werd er een spectaculaire voorstelling opgevoerd met veel circusartiesten, dansers en muziek van jazz-artiesten uit de jaren 30.Een feestelijke reportage met een hoofdrol voor Nel Oskam, die sinds 1985 directeur is van de schouwburg.


De Garenspinnerij Academie
Op 25 september is door de kunstenaars Ruud Verkerk en Suzan Schuttelaar een nieuw project in de Garenspinnerij gestart: de Garenspinnerij Academie


Stadsjournaal
Stadsjournaal - met actualiteiten in Gouda


In memoriam: Nicometselaar
Op 87 jarige leeftijd overleed onlangs de oud-koster van de St.-Jan: Nico Metselaar. in 1965 solliciteerde hij naar de vacature van koster. Bij zijn 25-jarig ambtsjubileum kreeg Metselaar de erepenning van de stad Gouda in zilver aangeboden en werd daarmee ereburger.Hoogtepunt in zijn carrière vond hij 23 oktober 1980: het bezoek van prinses Juliana aan de St.Jan. Drie leden van Filmclub Toverlint uit Gouda, maakten in 1994 een documentaire over Nico Metselaar.


Sociaal makelaar
Aan tafel een gesprek met Sociaal Makelaar Berthie Melissen van Sociaal Team Gouda, een organisatie waar mensen met een hulpvraag terecht kunnen over werk, inkomen, relaties, (mantel)zorg en gezin, onder andere.


Gerelateerde artikelen

Onderwerpen