2017 week 45 (6-11-2017)

Gouwestad Magazine - 6 t/m 12 november 2017
Dit informatieve programma brengt een mix van actualiteiten, maatschappelijke items, politiek, cultuur en sport. Reportages en studiogesprekken wisselen elkaar af, gelardeerd met historische filmpjes over Gouda en omstreken. De studiopresentatie rouleert en ligt in handen van Patrick Maijer, Jacqueline Jonker, Levi van Eck en Arie Boertje. Samen met de studiogasten en de reportageteams brengen zij het Goudse nieuws kort en krachtig. Onderstaand een overzicht van de onderwerpen uit het programma van deze week.
Of klik hier voor het hele programma.


StudioGonz
Een gesprek met de beheerder van StudioGonz, Jaco van Kempen. StudioGonz is tegenwoordig hét poppodium van Gouda waar ook veel lokale bands mogen optreden.


Gesprek met B&W van Gouda
Maandelijks gaat collega Marianka Peters voor Gouwestad in gesprek met de burgemeester of een van onze wethouders. Dit keer zien we wethouder Bergman


Verboden te spelen in de spellenwinkel
De Gemeente Gouda wil de spellen in de spellenwinkel verbieden. Omdat er alcoholvrije drankjes worden verkocht vindt de gemeente dat hier een vergunning voor moet zijn. Volgens eigenaar Valentijn Eekels betreft het hier een nevenactiviteit.


Vraag me niet waarom
Leden van de Goudse filmclub Toverlint maken regelmatig fantastische films, zoals documentaires en zelfs speelfilms. Bernard Vink heeft samen met enkele andere Toverlintleden de film "Vraag me niet waarom..." gemaakt. Deze film heeft de eerste prijs gewonnen op het Nationaal Amateur Speelfilmfestival in Sneek. Voorafgaand aan de film die u nu gaat kijken, ziet en hoort u Bernard Vink.


Carapax
Carapax IT is een organisatie die IT diensten levert en werkt met autisten. Naast het station in Gouda is een onderdeel van het bedrijf gehuisvest waar men in een prikkelarme omgeving kan werken. In de studio zijn de beide directeuren, Ronald van Vliet en Addy Borst, aanwezig om uit te leggen hoe dit in zijn werk gaat.


Gerelateerde artikelen

Onderwerpen