Gouwestad Actueel

Gefilmde items over actuele onderwerpen.

De Houtman Herdenking
De Houtman Herdenking
400 jaar geleden landde de in Gouda geboren en getogen Frederik de Houtman op de westkust van Australië. De eilanden vlak voor de kust werden later naar hem vernoemd: De Houtman Albrolhos. Deze gebeurtenis is in juli in West-Australië reeds groots gevierd en nu ook in Gouda.
Workshop tgv 25 jaar De Ark door Jan van Lokhorst
Workshop tgv 25 jaar De Ark door Jan van Lokhorst
Op 25 september a.s. viert De Ark Gouda haar 25 jarig bestaan. In dat kader maken de 'werkmakkers' van de Ark en de Goudse kunstschilder Jan van Lokhorst schilderijen met als thema 'Feest". In deze reportage wordt verteld wat De Ark Gouda doet en welke festiviteiten er verder worden georganiseerd.
Duurzaamheid - Straatinterviews
Duurzaamheid - Straatinterviews
Vroeger was het gebruikelijk dat je spullen die kapot gingen liet repareren. Maar tegenwoordig vervangt men het kapotte apparaat vaak voor gewoon een nieuw exemplaar aan te schaffen.Dat is echter niet duurzaam en zeer belastend voor het milieu. Hoe geet de Gouwenaar hier mee om?
Wat is een liesbreuk? - De TV-dokter
Wat is een liesbreuk? - De TV-dokter
Een liesbreuk komt meer voor als dat men denkt. Hoe ontstaat zo'n breuk, wat zijn de symptomen en volgt er altijd een operatie? Onze TV-dokter Krista Kortekaas informeert u in deze uitzending.

Gerelateerde artikelen

Onderwerpen