Welkom bij Gouwestad!

Gouwestad is de lokale omroep van Gouda...

Welkom bij Gouwestad!

Gouwestad is de lokale omroep van Gouda...

...maar het is ook jouw omroep in de buurt!
Slider

GA Kinderakkoord: geef poffertjes in ruil voor inleveren afval

op . .

 Zuid-Hollandse kinderburgemeesters en wethouder in Den Haag bij PS
@ OmroepWest
Poffertjes in ruil voor het inleveren van afval. Dat is één van de verrassende aanbevelingen uit het Kinderakkoord dat zestien Zuid-Hollandse kinderburgemeesters en wethouders sloten tijdens een provinciale bijeenkomst in Den Haag. Op uitnodiging van het dagelijks bestuur van Zuid-Holland lieten zij horen wat er onder kinderen speelt. Het college van Gouda moest door andere afspraken (en de late uitnodiging) verstek laten gaan, maar staat wel achter het bereikte akoord, zegt een woordvoerder. 
'Bij een nieuwe bijeenkomst zijn wij wel voornemens aan te sluiten. We zijn ontzettend blij dat de provincie dit initiatief heeft genomen en wil luisteren naar de kinderen.'

Gedeputeerde Berend Potjer (GroenLinks) legt uit dat de provincie over langetemijnprojecten gaat, zoals wegen, woningbouw en natuur. 'Voor de bouw van een windmolen of het aanleggen van wegen ben je al gauw acht jaar verder. Tegen die tijd zijn deze kinderen, die nu rond de twaalf zijn, volwassen. Dus het is belangrijk dat je nu luistert naar de ideeën van kinderen.'

Het project dient twee doelen: het leert kinderen dat ze invloed hebben op hun eigen toekomst. De provincie weet niet alleen wat er onder kinderen speelt en neemt de ideeën mee naar de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart. Het is de bedoeling dat een aantal suggesties wordt verwerkt in het toekomstige coalitieakkoord.

Andere opvallende zaken in het Kinderakkoord: meer speeltuinen en een verbod op de verkoop van dieselauto’s. Maar ook het voorstel voor een avondvierdaagse met afvalprikkers, boomhutten met zonnepanelen, meer bomen in het weiland om koeien tegen zon te beschermen, en een subsidie voor het vervangen van tegels in je tuin voor bloemen en planten.

Tags: Goudse Achtergronden