Welkom bij Gouwestad!

Gouwestad is de lokale omroep van Gouda...

Welkom bij Gouwestad!

Gouwestad is de lokale omroep van Gouda...

...maar het is ook jouw omroep in de buurt!
Slider

GA: Vier grote evenementen op Goudasfalt is nieuwe afspraak

op . .

Er mogen per jaar maximaal vier grote evenementen met veel geluid worden gehouden op Goudasfalt. Dat is de uitkomst van intensief overleg met betrokkenen en een testevenement afgelopen zomer. Verder is een aantal grote evenementen mogelijk met minder harde muziek en blijft er ruimte voor de bekende evenementen, zoals de Goudasfaltloop of een markt. De voorschriften worden komende periode ook in het te ontwikkelen bestemmingsplan voor het terrein verankerd.

Wethouder Thierry van Vugt (Cultuur) is blij met de uitkomst van het participatietraject. 'Het helpt om met elkaar eenzelfde beeld te krijgen bij de soorten evenementen die er zijn en wat dat betekent voor de omgeving. Goudasfalt blijft met de nieuwe afspraken ook de plek voor diversiteit aan toonaangevende en leuke evenementen voor jong & oud. Een stuk levendigheid voor de stad dus, maar ook in een betere balans met de directe omgeving.'

Bij de pogingen sinds 2016 om van Goudasfalt een bloeiende plek te maken voor startende bedrijfjes, sociale ideeën, kunst, een terras en ook evenementen, kwam het eerder tot botsing met de (direct) omwonenden over geluidsoverlast. Vorig jaar was al een compromis bereikt, waartegen omwonenden in het geweer kwamen. De rechter vond toen dat de gemeente nieuwe en duidelijkere evenementenvoorschriften moest opstellen.

Geschillen met de horeca
Er speelden afgelopen diverse geschillen op het terrein, met als jongste ontwikkeling dat organisator Samia Labbaci van Marckt! geen markten meer houdt op het terrein. Ook hier lijkt een conflict met het bestuur van Goudasfalt de aanleiding. Daardoor verdwenen recent fietscafé 14theRoad en eerder al restaurant-café De Vrijheid, zodat er momenteel geen horeca is op het terrein.

Tags: Goudse Achtergronden