Welkom bij Gouwestad!

Gouwestad is de lokale omroep van Gouda...

Welkom bij Gouwestad!

Gouwestad is de lokale omroep van Gouda...

...maar het is ook jouw omroep in de buurt!
Slider

(GA) Besluit verkeersmobiliteitsplannen maand uitgesteld

op . .

De plannen van het Gouds college voor de verkeersmobiliteit in de binnenstad, Kort Haarlem en Korte Akkeren roepen zoveel vragen op in de gemeenteraad, dat het besluit hierover een maand is uitgesteld. 'We hechten aan zorgvuldigheid.'
raadzaal 3 4 23

Vier avonden van insprekers, technische en politieke vragen en debatten zijn er al gehouden. Nog lukt het de leden van de commissie Fysieke Leefomgeving niet om tot een afgerond oordeel te komen. Er bleven maandag (3 april) zoveel debatpunten onbesproken, dat uitstel van een besluit unaniem werd aangenomen. 

Over de informatieverstrekking door het college blijven de meningen verdeeld. Waar Groen Links (de partij van de betreffende wethouder Klijmij - van der Laan) spreekt van evenwichtige plannen, met meer dan genoeg informatie, denken Leefbaar Gouda, de VVD en ook D66 daar anders over. 'De informatie is er niet altijd op het moment dat we dat als raad willen, we moeten meermaals doorvragen, dat verdient geen schoonheidsprijs', aldus Bram Talman.

'Ik complimenteer de ambtenaren voor de grote hoeveelheid werk, maar dat ik op de vierde behandeldag om half vier 's middags nog stukken krijg, daar heb ik moeite mee', zegt Kevin de Jonge (VVD). Jan de Koning (LG) stelde vergeefs voor de vergadering helemaal te verzetten, vanwege laat aangeleverde informatie over Kort Haarlem en Korte Akkeren. Doordat de debatpunten over die twee stukken nog niet behandeld zijn, heeft hij alsnog zijn leestijd.

'Vegetarisch tot het eten'
'We zijn niet tegen een autoluwe binnenstad', herhaalden partijen als GoudaPositief, de VVD en de SGP. Maar zij blijven van mening dat de randvoorwaarden om parkeerplaatsen weg te halen en parkeertarieven in te voeren of te verhogen nog niet goed zijn. Zij willen meer duidelijkheid over parkeerruimte elders.

Dat kwam hen op een sneer te staan van Corina Kerkmans van de Partij voor de dieren. 'U zegt niet tegen autoluw te zijn, maar u doet me denken aan die strip van Jan, Jans en de kinderen, waarin dochter Catootje vegetarisch wordt. Dat duurt tot het eten'. 

Volgende week worddt duidelijk, wanneer het debat wordt hervat. Zodat de bewoners uit binnenstad, Kort Haarlem en Korte Akkeren zich kunnen opmaken voor een vijfde avond op de publieke tribune. 

Lees ook:
Parkeerplannen houden Goudse gemoederen bezig
Veel kritiek op Goudse verkeersplannen: 'Groene Spookstad'

Tags: Goudse Achtergronden