Welkom bij Gouwestad!

Gouwestad is de lokale omroep van Gouda...

Welkom bij Gouwestad!

Gouwestad is de lokale omroep van Gouda...

...maar het is ook jouw omroep in de buurt!
Slider

Opkomst bij activiteiten Romeinendag teleurstellend

op . .

Afgelopen zaterdag werd er door de gemeente Bodegraven-Reeuwijk een Romeinendag georganiseerd. De Historische Kring Bodegraven en de medewerkers van de oogst- en pluktuin Hortus Populus hadden vijf leuke activiteiten georganiseerd maar helaas was het aantal deelnemers teleurstellend. De dag begon in het GroeneHartHuys waar amateur archeoloog Chris Zwaan zijn archeologische vondsten tentoongesteld heeft, waaronder een Romeinse munt.

Architect Gert Jacob de Graaf liet tijdens een wandeling door het dorp zien waar onder de grond de funderingen zijn gevonden van een Romeins castellum en enkele barakken. Hij tekende op de grond uit waar de fundering lag. Dat kon hij reproduceren aan de hand van foto’s die zijn gemaakt tijdens het archeologisch onderzoek dat is uitgevoerd voor de bouw van het appartementencomplex aan de Oud Bodegraafseweg.
Het was een zware tocht vanwege de warmte.
Architect Gert Jacob de Graaf tekent fundering Romeins castellum uit op straat

Regelmatig werd er even een korte pauze ingelast in de schaduw. De uitrusting inclusief schild en helm is erg zwaar. Halverwege werden de helmen afgezet. De Romeinen verlangden naar een bad in een Romeins badhuis.

De wandeling van circa 3 kilometer begon bij het GroeneHartHuis en eindigde bij de Romeinse barak in de Hortus Populus. ’s Middags was er een Romeinse lunch voor de organisatoren. Voor kinderspelletjes op de Hortus was het te warm en besloten werd om te gaan zwemmen bij het hondenstrandje in het Limespark.

Voor de Romeinse maaltijd die ’s avonds werd opgediend, hadden 16 deelnemers zich aangemeld.