Welkom bij Gouwestad!

Gouwestad is de lokale omroep van Gouda...

Welkom bij Gouwestad!

Gouwestad is de lokale omroep van Gouda...

...maar het is ook jouw omroep in de buurt!
Slider

Contactloos betalen bij afvalcontainers duurt nog 2 jaar

op . .

Het duurt nog ten minste twee jaar voordat contactloos betalen in Bodegraven-Reeuwijk bij de afvalcontainers mogelijk wordt. Zo veel tijd is volgens de gemeente nodig eer het financieel en technisch haalbaar is. Vooruitlopend daarop zijn in de afgelopen tijd wel een groot aantal restcontainers weggehaald en vervangen door zogenaamde afvalfracties (mini-milieustraat) waaraan een tekort was. Dit moet bijdragen aan het serviceniveau en de kostenbeheersing. Afvalstromen kunnen zo beter aan de bron gescheiden worden ingeleverd. Voor de toekomst beperkt het bovendien de investering in elektronica voor contactloos betalen, omdat dit alleen geldt voor restafval.

Intussen maakt de gemeente ook serieus werk van het tegengaan van illegale afvalstortingen. Daarbij gaat de aandacht ook uit naar het verrichten van maatwerk in het bereiken van verschillende (nieuwe) bevolkingsgroepen. Daarbij wordt vooral ingezet op preventie i.p.v. repressief optreden: afvalscheiding wordt middels passende voorlichting in de moedertaal zo onderdeel van het leercurriculum.

Ook is de zogenaamde schoonploeg op peil gebracht: hiervoor zijn geschikte mensen vanuit Ferm Werk in dienst van de gemeente getreden.